Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 12:26

Сіверська гімназія №3

</>
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 108
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Березень » 25 » Завдання з предмету "Основи здоров'я" для 5 класу
08:29
Завдання з предмету "Основи здоров'я" для 5 класу

Здоров’я  людини  значною  мірою  залежить  від  того,  чи  вміє  вона захищатися  від  небезпечних  інфекційних  захворювань,  насамперед від  туберкульозу  та  захворювання  на  ВІЛ-інфекцію.

За даними прес-служби Міністерства охорони здоровя, Україну віднесено до групи країн із високим рівнем захворюваності на туберкульоз (91 випадок на 100 тисяч населення). Щороку в країні від туберкульозу помирає 4 тисячі пацієнтів, тобто 11 людей кожен день.                    

Впродовж останніх дев’яти років показник смертності від туберкульозу в Україні знизився удвічі.

            Як ви вважаєте, чому так трапилося?( ДАЙТЕ ВІДПОВІДЬ НА ПИТАННЯ)

ТУБЕРКУЛЬОЗ

Що ж такетуберкульоз і як ним можна заразитися?

Туберкульоз – інфекційнезахворювання, заразитися ним можна при контактах з хвороюлюдиною. Коли вона кашляє, у повітря і на навколишніпредметипотрапляє велика кількістьбактерій.

Сухий кашель виснажує,з’являютьсяслабкість, біль у груднійклітці. Надвечір, як правило, підвищується температура тіла, мокротиннялегенівмістить кров. Недуга поволівідбираєсили. Часто людинанавіть не знає,що хвора, тому і не звертається до лікаря, але при цьомувжезаражаєінших. При чханнічикашлізбудникитуберкульозупотрапляють у зовнішнєсередовище. Вони можутьпередаватися також пиловим способом: засохлікрапелькимокротинняпотрапляють у пил на підлозі, предметах, у повітрі.

Інфікування також може відбутися через продуктихарчування. Тварини також можутьхворіти натуберкульоз, тодімікобактеріїпередаються через продуктихарчуваннятваринного походження: молоко та м’ясо.

 Колись хворобу погано діагностували на ранніхстадіях і на той час не булоефективнихліків.

У народікажуть: сита людина на туберкульоз не хворіє.Отже, якщолюдина добре харчується, маєнормальніпобутовіумови, імунна система її організму, як правило, справляється з інфекцією.

Пам’ятайте!

Під час кашлю та чханнябактеріїрозлітаються на відстань 5-7 метрів. Закривайтепід час чхання і кашлю рот хусткоюабодолонею.

Як вивважаєте, де і як можна заразитися на туберкульоз?( ДАЙТЕ ВІДПОВІДЬ НА ПИТАННЯ)

Так, дійсно, на туберкульоз можна заразитися в будь-якому багатолюдному місці, але кожна людина має імунітет – захисну силу організму, яка оберігає від різноманітних інфекцій. Але якщо ваш організм ослаблений післяхворобиабовинездужаєте, імунітетстаєслабшим і вже не може вберегти вас відзахворювання на туберкульоз. Тому для того, щоб не захворіти наценебезпечнезахворювання, необхідно вести здоровий спосіб життя.

ВІЛ/СНІД

                 Першівипадкизахворювання на СНІД зареєстровано у другійполовині XX століття у ЦентральнійАфриці. Ця хвороба швидкопоширилася в усьомусвіті, вийшла за межі так званих “групризику”, охоплюючи всі категоріїнаселення. ЕфективнихліківвідСНІДу на сьогодні не існує.

А чизнаєтеви, як називаєтьсязбудникцієїхвороби?Так, цевірусімунодефіциту людини (скорочено ВІЛ)

Людина може багато років бути носієм ВІЛ, але не знати про це, на вигляд бути цілком здоровою і заражатиінших людей.Щобвиявитивірус, необхіднозробитианалізкрові. У поліклініках проводиться анонімнеобстеження на наявність BIЛ-інфекції.

В Україністрімкозбільшуєтьсякількість ВІЛ-позитивних. Тому підліткамважливо знати, як убезпечитисявідВІЛінфікування. Носієм ВІЛ людинастаєнайчастішевнаслідокнебезпечноїповедінки – своєїабомедичного персоналу.

Для того, щобдізнатися, як уберегтисявідзараження ВІЛ/СНІД, потрібно знати шляхи передачіцієїхвороби.

                                                                                ПЕРЕГЛЯД ПРЕЗЕНТАЦІЇ

                                            

Переглядів: 461 | Додав: ksena9944 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz