Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 05:57

Сіверська гімназія №3

</>
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 108
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Травень » 13 » Районна Конференція «Україна і Європа – єдині»
09:09
Районна Конференція «Україна і Європа – єдині»

В травні в Україні відзначають День Європи. Вперше в нашій країні заходи, присвячені цьому дню, проводилися в 2003 році.

Основою для появи цього свята стало підписання Декларації Роберта Шумана. Цей історичний документ був підписаний 9 травня 1950 року. Після Другої світової війни європейські лідери переконалися в тому, що співробітництво і загальні зусилля є найкращим способом забезпечення миру, стабільності і процвітання в Європі.

           Сьогодні Європейський Союз – це сім’я демократичних європейських країн, що спільно працюють за ради миру та процвітання. ЄС заснований на принципах верховенства закону й демократії. Країни – члени ЄС делегують частину свого суверенітету спільним інститутам влади, що представляють інтереси Союзу як єдиного цілого в питаннях, що складають загальноєвропейський інтерес. А всі рішення і процедури випливають з основних договорів, ратифікованих країнами-членами.

Намагаючись інтегруватися в європейське співтовариство, Україна і почала відзначати День Європи. На Україні це свято сприймається як спосіб приєднання до тих цінностей, яких дотримуються в ЄС.

Напередодні свята 13 травня 2017 р. в Сіверській ЗОШ І-ІІ ступенів № 3 була проведена районна конференція «Україна і Європа – єдині» для учнів 9-10 класів Сіверських ЗОШ № 1, 2, 3.

Захід проводився з метою виховання в учнів поваги до національних, духовних, культурних надбань європейських народів; формування пізнавальної, інтелектуальної, творчої активності учнів.

Під час конференції учні кожної школи підготували ряд питань:

Учні Сіверської ЗОШ І-ІІ ступенів № 3 відкрили конференцію урочистою лінійкою «Україна – держава європейська» (про історію перших взаємозв’язків України-Русі з Європою).

Учні Сіверської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 підготували історично-літературну вікторину «Україна – серце Європи» та європейський калейдоскоп «Далека і близька Європа»

Учнями Сіверської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 була проведена європейська мозаїка «Європа на твоїй долоні». Захід складався з двох частин:

1 частина – інформаційний дайджест «Короткі відомості про ЄС»

2 частина – мультимедійна експрес-подорож «Парад країн Європи»

Під час заходу присутні з цікавістю прослухали гімн Євросоюзу «Ода радості» з 9-ої симфонії Л. Бетховена.

            До проведення конференції були залучені працівники бібліотеки міського Центра Культури. Ними було проведено репортаж-огляд «Великі надбання великої Європи».

«Згода в різноманітті» - офіційний девіз Європейського Союзу. Згідно європейської комісії девіз означає, що європейці єдині у спільній роботі на благо миру, процвітання, і що безліч різних культур, традицій та мов Європи є позитивним фактором для цього континенту. Усі присутні одноголосно погодились з цією думкою. Конференція закінчилась виконанням Гімну України і вірою в те, що наша країна гідно нестиме своє ім’я в братньому Європейському Союзі

Переглядів: 335 | Додав: ksena9944 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz